
Wil jij een goed functionerend Lymfestelsel?
Een Lymfe reset is geen Quick fix en vraagt om consistentie. Het kan tijd nodig hebben, dat is voor ieder lichaam anders afhankelijk van hoeveel er afgevoerd dient te worden.
Zo adviseer ik altijd dit dagelijks te blijven doen. Dit kost je ongeveer een minuut per dag. Je systeem zal, net als in de afbeelding, blij zijn dat het kan doorstromen zonder blokkades. Na de behandeling kan ik je mijn video sturen, waarin ik uitleg waarom en hoe je deze simpele techniek zelf kan toepassen.
Lymfe reset
De belangrijkste functie van ons lymfestelsel is, afvoeren van afvalstoffen! Een systeem wat absoluut niet onderschat mag worden. Waarom?
- We hebben maarliefst zo'n 700 Lymfe in ons lichaam
- We hebben meer Lymfevocht in ons lichaam dan bloed. 15 liter Lymfevocht ten opzichte van gemiddeld 5 liter bloed.
- 6 grote Lymfeknopen (Big 6), waarvan de grootste in het buikgebied zit.
- 1/3 van alle Lymfe bevinden zich in onze nek.
Het is dus niet vreemd dat veel mensen tegenwoordig klachten ervaren in vooral de nek en schouders of buikgebied.
Hoe komt dit?
- Door bijvoorbeeld steeds meer zittende beroepen, minder beweging of passievere houdingen kan het niet doorstromen
- Vele afvalstoffen die in ons lichaam komen (zie Leefstijl & Ondersteuning), waardoor er geen goede doorstroming is. Dit zorgt voor ophoping van afvalstoffen in het lichaam.
- Dit gaat een weg zoeken, naar bijvoorbeeld bindweefsel lagen (Fascia) en gaat vast zitten. Dit geeft klachten en uiteindelijk zelfs ziekten. 99% van alle klachten bevinden zich in de Fascia!
Voor iedere behandeling in de praktijk start ik met een lymfe reset door middel van 2 technieken te combineren. Eerst een voormassage en vervolgens het openen van de 6 grootste knopen. Zo kunnen we nóg meer uit een behandeling halen en zetten we je lichaam alvast 'aan' om te gaan afvoeren.
Organen reset
Een cupping behandeling kan verder uitgebreid worden met een organen reset. Naast de standaard Lymfe reset gaan we verder aan de slag met andere organen. Denk hierbij aan:
- Milt; in te zetten bij mentale disbalans, verdriet of ervaren van stress, frustratie en verdriet
- Lever; in te zetten bij leververvetting, ongezonde leefstijl, opgekropte emoties zoals boosheid en woede, stress en mentale disbalans
- Darmen; in te zetten bij darmproblemen, opgeblazen gevoel, overgangsklachten, mentale disbalans met in het bijzonder depressie
- Longen; in te zetten bij long gerelateerde klachten als bijvoorbeeld Astma en kortademigheid
De reset betreft manuele technieken waarbij we de fascia (bindweefsel laag) rondom het orgaan losmaken. Hierdoor ontstaat er ruimte en kan het orgaan zijn functie (beter) hervatten en mogelijk gaan detoxen (reinigen van afvalstoffen).


Fysieke gevolgen van een gespannen Psoas
Naast het mentale en emotionele stuk kunnen ook bepaalde fysieke klachten in verbinding staan met de Psoas, zoals:
- Lage rugpijn of stijfheid
- Bekkenklachten
- Slechte houding, bij een lang en constante spanning
- Algeheel gevoel van verminderd welzijn
- Verstoorde spijsvertering
- Kortademigheid
Releases
Vrij vertaald betekent release ook wel bevrijding of vrijlating. Het klinkt zo gemakkelijk, loslaten. Hoe doen we dat?
Door middel van manuele, pulserende impulsen geven we het lichaam een zetje om (spanning) los te laten. Hierdoor ontstaat direct ruimte en kunnen er (oude) emoties vrijkomen. Het is wetenschappelijk bewezen dat ons lichaam emoties tot op celniveau opslaat. Een voorbeeld hiervan is:
De Psoas, een grote spier centraal in ons lichaam die de boven -en onderkant met elkaar verbindt. Deze zit vast aan de ruggenwervels en loopt achter de organen in de buik, via de lies naar de binnenkant van het bovenbeen.
De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid ervaren en reageert net als de Nervus Vagus op stress. Tevens slaat deze onderliggende emoties op en wordt niet voor niets dan ook wel de spier van de ziel genoemd.
